Olen Susanna Rissanen ja toimin Susannan tukipalveluiden yrittäjänä.

Sanoisin että olen monessa liemessä keitetty, jämäkkä, vahvasti tunteva, ymmärtäväinen ja lempeä ihmissuhdetyön ammattilainen.

Erityisosaamiseni on positiivisen ja valmentavan johtamisen kysymyksissä, voimavaralähtöisessä työskentelyssä sekä työhyvinvointia lisäävissä käytänteissä. Ilmiöinä erityisesti haastavat ihmissuhteet työyhteisöissä ja työn rajaamisen haasteet.

Olen työskennellyt esimerkiksi eri sektoreilla sosiaalityöntekijänä, johtavana sosiaalityöntekijänä, terapeuttina, työhyvinvointivalmentajana ja sosiaalihuollon ylitarkastajana. Nuorempana olen työskennellyt myös esimerkiksi pika-ruokalassa, siivoajana, mainosten jakajana, kaupan kassalla ja eläinkaupan myyjänä.

Elämäniloa saan erilaisista taiteen muodoista, jaetuista hetkistä ihmisten kanssa, luovuudesta ja arjen kauneudesta, vaikka joskus synkät pilvet meinaavatkin ottaa vallan maailmanmenoa ja sen epäoikeudenmukaisuuksia seuratessa.

Omassa elämässäni olen joutunut kohtaamaan asioita, joiden läpi käyminen on kaikessa karmeudessaan lopulta antanut paljon. Työskentely itseni kanssa jatkuu, ja tulee jatkumaan läpi elämäni – aivan kuten kaikilla muillakin.

Huolehdin itsestäni ja ammatillisesta kasvustani oman henkilökohtaisen työnohjaukseni lisäksi osallistumalla erilaisiin retriitteihin, valmennuksiin ja vertaisryhmiin. Olen innostunut ja kiinnostunut itsensä jatkuvan kehittämisen teemasta, ja tätä toteutan myös omassa elämässäni. Päiväni vietän kuitenkin pitkälle ihan tavallisen perhearjen pyörteissä.

Rakastan työskentelyä paremman (työ)elämän ja yksilöiden sekä yhteisöjen hyvinvoinnin eteen. Merkityksellisyyttä koen saadessani jakaa sitä mitä voin, esimerkiksi erilaisissa vapaaehtoistöissä vapaa-ajalla. Onnistumisen iloa työssäni pääsen kokemaan jaettujen oivallusten ja voimaantumisen seuraamisen kautta, kun asiat loksahtavat (joskus kipuilujen kautta) kautta pikkuhiljaa kohdilleen.

Koulutukseltani olen ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, valmistuin Ben Furmanin ja Tapani Aholan opista Lyhytterapiainstituutista 2021. Sosiaalityöntekijäksi (YTM) valmistuin 2016 Itä-Suomen yliopistosta, ja johdon työnohjaajakoulutuksen suoritin 2023. Minulla on myös Työterveyslaitoksen myöntämä pätevyys toimia sosiaalialan asiantuntijana työterveyshuollossa.

Valviran Rekisteröintinumero: 25005088437 (sosiaalityöntekijä, psykoterapeutti).